torstai 14. toukokuuta 2015

Kuumaa kevättä rinnassa!

Kevät etenee kovaa vauhtia. Täällä Abu Dhabissa se tarkoittaa lämpötiloissa melkoista pomppua ylöspäin, viime päivinä on alkanut lämpömittari nousta jo reippaisiin päivälukemiin. Tänään auton mittarissa oli startatessa jo 47 astetta ja kotipihallakin vielä 45 astetta. Ei mikään ihme, että tuuli tuntui melko kuumalta naamalla, kun ulos töistä astuin.

Perheen pienin odottelee jo kovasti Suomen lomaa, kyselee vain koska lähdetään. Ja siis kesäkuun lopussahan perhe vasta Suomeen starttaa. Onhan se kuitenkin hyvä valmistautua ajoissa, kun tietää tarkasti :) Itsekin olen kesällä viitisen viikkoa lomalla, joten saamme olla kaikki ihanan pitkän pätkän raittiissa ilmassa ja vehreydessä. Perhe ja ystävät kertovat viileistä keleistä ja ovat sitä mieltä, että kyllä se lämpö on vaan niin mukavaa... Juu, on se niinkin, mutta viileään keliin voi laittaa vaatteita päälle, kun taas kuumalla et ihmisten ilmoilla oikein ota enempää pois. Sisällähän on tottakai viileää, puolensa kaikella.

Suomen kodissa tapahtuu taas ihmeitä appivanhempien puuhastellessa, kun piha muuttuu eri puolilta pikkuhiljaa. Kivituhkaa ja hiekkaa on tullut kasat pihalle laattojen viereen. Kauaa ne eivät paikallaa ehtineet ollakaan, kun kivituhkaa on jo levitelty, tärytetty, asennushiekkaa levitetty ja pohjia tehty laatoitukselle. Tänään kivihommia oli aloiteltu ja kyllä laatoitus vaan näyttää hyvältä, vaikkei reunoja olekaan vielä viimeistelty. Myös portaiden pinnoitus on vielä tulossa, mutta asia kerrallaan. Tämä on jo suuri muutos ja näyttää juuri siltä kun pitikin.


Muuten arki täällä kulkee omia reittejään.  Koulua on viisi viikkoa jäljellä, samoin kuin lasten harrastuksia koulussa. Käydään amerikkalaista koulua, joka tarjoaa after school -aktiviteetteja. Hyvä systeemi, jossa illat jäisivät vapaiksi, kun harrastetaan klo 15-16. Tai jäisi, jos ei olisi muita harrastuksia, kuten Suomi -koulua, lätkätreenejä yms. Vähän on ollut asioita päällekäin nyt kevään aikana, mutta kunnialla tästä lomaan selvitään. Täytyy omille lapsille nostaa hattua, että ovat jaksaneet ja omasta halusta kaikissa aktiviteeteissa käyneet. Motivaatioita kun löytyy, niin hyvin jaksaa painaa.

Kaikille mukavaa kesän odotusta ja kohta nähdään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti