sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Blogipimennossa Shanghaissa

Olin viime viikon työmatkalla Shanghaissa Kiinassa. Matka ei ollut ensimmäinen kyseiseen maahan, mutta tällä kertaa olin muutaman päivän pidempään reissussa, joten ehdin myös pyöriä kaupungilla useampana iltana. Päivät menivät työjutuissa, mutta ehdin onneksi la-pe reissun aikana useamman kerran treenaamaan salille ja jonkin verran siis myos pyörimään kaupungilla ihmettelemässä.Metrojärjestelmä on helppo, koska kaikkialla on tekstit myös englanniksi (kunhan vain muistat miltä asemalta läksit alunperin) ;) Otinkin itselleni muistutukseksi kuvan aseman nimesta.Vaikka kellonaika olisi jo hyvin lähellä kauppojen sulkemisaikaa, niin ihmisiä ei silti näin suomalaisesta näkökulmasta ollut koskaan liikkeellä vähäistä määrää. Kaikkialla oli aina ja kokoajan todella paljon ihmisiä. Onneksi olen keskiverto-kiinalaista huomattavasti pidempi, jolloin ei alkanut juurikaan ahdistamaan. Kyselin kiinalaisen kollegani näkökulmaa asiaan ja hän totesikin että voisi olla pelottavaa ja turvatonta kävellä tyhjällä kadulla yksin. Muutenkin tenttasin häneltä moneen kertaan erilaisia kiinnostavia asioita heidän kulttuuristaan, mutta aina kysymykset eivät ihan tulleet vastatuiksi kielimuurinkin takia.

Pidän yleisesti ottaen erittäin paljon kiinalaisesta ruoasta, josta maistelimmekin erilaisia paikallisia herkkuja aina loistavista mielenkiintoisiin. Erikoisin makuelämys oli varmasti ankankieli, jossa ei mielestäni ollut paljoa syötävää, kun haarautunutta jännittää ei syödä ja isomman osan keskellä on luu..... Mitäs pidätte tästä sienikeiton visuaalisesta esillepanosta :)
Lapsille oli kiva ostaa reissusta vaatteita, olisi löytynyt vaikka mitä. Me kun tarvitaan pitkääkin päälle, kun Suomeen ollaan alle viikon päästä menossa, jee! Aitikin sai pari laukkua kotiinviemisiksi.

Pääsin reissussa käyttämiemme juristien järjestämiin joulujuhliin, jotka todellakin täysin sattumalta osuivat samalle ajankohdalle lähtopäiväni kanssa. Skumppajuhlista on hyvä lähteä lentokoneeseen nukkumaan, jotta jatkaa lasten kanssa koko seuravan pitkan päivän lätkäpeliä, brunssia yms. Onneksi olen hyvä nukkumaan koneessa.


Voin kertoa, että hieman joulufiilis nousi aiemmasta. Pitkään mietimme yhdessä brittikollegan kanssa mista joulun tunne tulee ja hän kaipaili sitä yhtälailla Shanghaissa, kuin minäkin olen kaivannut Abu Dhabissa. Sitten päädyimme vain siihen lopputulokseen, että kaupallinen joulu ei riitä, vaan valoja pitää olla myos muualla kuin ostoskeskuksissa ja tunnelmaa luoda läheisten kanssa yhdessäolemalla.Itse nautin reissussa ollessa myos tosi pienistä jutuista, kuten pikkupakkasen nipistelystä sormenpäissä illalla ulkona kulkiessani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti